perjantai 30. elokuuta 2013

Virkkuumania

Täällä on virkkuukoukku heilunut ahkerasti ja uusia malleja on hirmuinen hinku opetella! Parissa päivässä on syntynyt muutama erilainen kukkanen ja lumihiutale. Onnistumisen riemu on valtava tälläiselle "ei käsityöihmiselle", kuten minä. Jännää, miten kouluvuosina kässän numero oli minulla aina se tyydyttävä seiska ja käsityötunnit inhokkioppiaineeni. Mutta niin ne vaan asiat muuttuu ja tällä hetkellä melkein voisin tituleerata itseni jo sinne "kässäihmisten" joukkoon!













Lisäksi työn alla on tiskirätti bambulangasta. Tätä en ole malttanut vielä tehdä loppuun, kun kaikki vähänkään haastavampi on vienyt mennessään.




Tästä kerästä on vireillä jotain tosi hienoa (entisen "ei käsityöihmisen" mittapuulla" ainakin). Siitä lisää myöhemmin, mikäli tekele tulee onnistumaan!




Vitsit, että olen innoissani näistä, saa nähdä, miten kauan virkkuumania kestää.

Oppimisen ja onnistumisen iloa viikonloppuun!

Laura

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Täytetty (kesä)kurpitsa

Näin sadonkorjuun aikaan on mukavaa valmistaa ruokaa oman (tai jonkun toisen, tässä tapauksessa mummoni) maan herkuista. Sain mummoltani suuren kurpitsan, joka ei kaiketi ole kesäkurpitsa, vaan joku muu lajike. Möhkäleestä riittää ruokaa useammalle kerralle, tässä ensimmäinen resepti.




Täytetty (kesä)kurpitsa
puolikas (kesä)kurpitsa
n. 200g jauhelihaa
4 siivua pekonia
n. 1dl riisi-ohraa
1/2 sipuli
1/2 tlk tomattimurkaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, pizzamaustetta
pkt mozzarellaa

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia. Kaavi siemenet pois. Koverra kurpitsan lihaa pois niin paljon, että reunojen vahvuudeksi jää tasaisesti joka puolelta 1-2cm. Säästä kurpitsan liha.  Aseta kurpitsa uunivuokaan. 
Ruskista paistinpannulla jauheliha, pilkottu pekoni ja kuutioitu sipuli ja mausta. Annostele koverretun kurpitsan pohjalle tasaisesti ensin kerros jauhelihaseosta, sitten hieman kurpitsan lihaa, seuraavaksi riisi-ohra ja lopuksi tomaattimurska. Levitä mozzarellaviipaleita päällimmäiseksi. 
Kypsessä uunissa 200 asteessa n. tunti, jonka jälkeen virran voi katkaista. Anna ruuan muhia uunissa vielä puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.







Makoisaa keskiviikoa!

Laura

lauantai 24. elokuuta 2013

Rakas 1-vuotias

Lysti vietti tänään ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Kun kotiudittiin mökiltä, oli luvassa herkkuja, lahjoja sekä Roki-"enon" seuraa.
Komea ja mitä ihanin poika siitä kasvanut, en vaihtaisi mihinkään!






Tältä palleroinen näytti n. 10kk sitten.





Tästä on hyvä jatkaa. Toivon paljon onnellisia ja terveitä vuosia rakkaalle pikkupojalle! <3

Laura

torstai 22. elokuuta 2013

Löytöjä & aarteita

Kulunut viikko on ollut mitä mainion second hand -löytöjen suhteen. Alkuviikosta löysin tori.fi:stä ihanan vanhan nojatuolin ja kun menin noutamaan kaunokaista, löytyi samasta paikasta vielä suuri matto olohuoneeseemme. Nojatuolin väri on lemppari vanhan ajan roosa ja mattokin juuri sen tyylinen, mitä ollaan etsiskelty. Nämä lähtivät priimakuntoisina yhteishintaan 65e, ei paha mielestäni. Parempia kuvia näistä löydöistä myöhemmin, nyt ne toimivat muiden esittelyssä olevien aarteiden taustana.




Kirpparilta lähti mukaan tyynyliina (2e) ja iso pyöreä pöytäliina (3,5e) kauniiden kankaiden vuoksi. Ruusutoppi oli edullinen (0,8e) ja söpö, joten sekin piti matkaan napata.







Kaksi pientä snapsilasia (0,5e/kpl) ovat kirpparilta ja 4 isompaa jälkiruokaviinilasia (1e/kpl) tori.fi:stä. Tykkään tämän tyylisistä laseista paljon ja ajattelinkin keräillä näitä erikokoisina. Kaksi isoa viinilasia meiltä jo löytyykin. Merkillä ei ole väliä, kunhan ovat tyyliltään samanlaisia.




Sitten kaksi sympaattista pöllökaveria (pöllöt kuuluvat suosikkieläimiini). Säästölipas-pöllö on vanhemmiltani syntymäpäivänäni saatu ja ovikoukku-pöllö Anttilasta.




Ja sitten vuorossa kategoria purkit ja purnukat, joita ei voi koskaan olla liikaa. Aivan mahtava Kellogg`s tiikeripurkki on Anttilasta. Niitä oli kolme erilaista ja kahta eri kokoa, mutta päädyin tähän malliin. Eikä mielestäni ollut pahanhintainen (n.5e?). Retrohenkinen muovipurkki löytyi kirpparilta (1e) ja ihanan ruusuisen keksirasian sain synttärilahjaksi miehen siskoilta.










Viikko jatkuu hyvissä merkeissä, sillä kohta puoliin suunnataan mökille. Aurinkoiset ilmatkin näyttää hellivän vielä jonkin aikaa, joten mikäs sen parempaa.

Ihanaa viikonloppua!

Laura


maanantai 19. elokuuta 2013

Pientä ylellisyyttä tiskaushetkeen

Nyt en kyllä kehu turhaan, kun sanon, että minulla on aika ihana mies. Hän joutui lähtemään muutaman sadan kilometrin päähän reissuun lyhyellä varoitusajalla, jolloin yhteiset viikonloppusuunnitelmat meni osittain sivu suun. Hieman hukkaan mennyt aurinkoinen sunnuntaipäivä sai kuitenkin mukavan lopun, kun mies toi kotiin palatessaan yllätystuliaisia!

Lahjapussista paljastui Green Gaten tiskiainetta, bambutiskiharja, suloisilla retrokukilla kuviotu sieniliina ja vielä Green Gaten ruudullinen leipäliina.




















Olin tosiaan yllättynyt ja otettu. Sillä ihaninta tässä on se, ettei mies edes tiennyt mistään Green Gatesta ja että olen mielessäni toivonut joskus hankkivani merkiltä jotain. Samoin tuollaista pyöreäpäistä tiskiharjaa olen ihastellut viime aikoina ja miettinyt, että sellaisen vastaan tullessa hankin moisen. Mies siis todella tuntee mieltymykseni ja osaa aidosti ilahduttaa ilman mitään vihjailuja mahdollisista toiveista! Tulipa onnellinen olo.


Laura


P.S. Ettei ihan mene yli tämä hehkutus, niin jotain ärsyttävääkin pitää olla. En nimittäin taaskaan saanut kahta alimpaa kuvaa oikein päin, vaikka ne olivat kansiossa ihan oikein päin. En osaa kääntää niitä enää täällä bloggerissa tai tehdä muutakaan toimenpidettä asialle. Jos joku tietää, missä on vika tai miten kuvan saisi käännettyä, niin mielellään saa vinkata!

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Vaikka ei vielä olekaan syksy...

...niin hirmuinen syksyinen käsityöinnostus on jo alkanut! Tällä hetkellä minulla on työn alla useamman kuukauden tauolla ollut ristipistotyö ja pari virkkausjuttua. Erityisesti tekisi mieli neuloa sukkia ja muuta lämmintä talven varalla. Pitääkin ottaa tämän syksyn must do -listalle villasukkien kutomisen mieleen palauttaminen/uudelleen opettelu.







Lisäksi, kuten syksyn lähestymiseen kuuluu, tekisi mieli myös uudistaa kotia. Meillä onkin tulossa kaivattua muutosta lähiaikoina, kun päästään ostamaan uusia huonekaluja. Vanha senkki ja tv-taso saatiin myytyä, joten pian olisi tilaa uusille kalusteille. Vielä ei ole ne oikeat yksilöt tulleet vastaan, mutta onneksi on pari viikkoa aikaa löytää täytettä tyhjentyvään olohuoneeseen, vanhat kalusteet kun noudetaan vasta kuun lopussa.

Pientä uudistusta sisustusrintamalla on kuitenkin jo tapahtunut, sain nimittäin viimein valittua paikat ihanille valaisimille, jotka löytyivät tänä kesänä Vaalan reissulta. Alunperin olisin halunnut valaisimet sängyn molemmin puolin. Makuuhuoneemme on kuitenkin sen verran hankalan mallinen, ettei niitä olisi pystynyt nätisti sinne sijoittamaan, joten päätin laittaa ne olohuoneeseen. Nyt valaisimet toimivat lähinnä tunnelmavaloina, mutta olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen paikkavalintaan.







Vielä käsityöinnostuksesta puheen ollen. Sain mahtavan käsin ja itse tekemistä käsittelevän kirjan vanhemmiltani synttärilahjaksi. Kirja on pullollaan kauniita ja inspiroivia kuvia, sekä toinen toistaan kiinnostavampia ohjeita. Saattaa olla, että kirjan innoittamana yksi, jos toinenkin läheinen saa ensi jouluna jotain itse tehtyä!













Innostusta uuteen viikkoon!

Laura

perjantai 16. elokuuta 2013

Tex mex -herkku

Viikonlopun ateriavinkki: helppo, nopea ja herkullinen tex mex -ruoka!




Tex mex -herkku

pss maissilastuja (200g)
250g jauhelihaa
4 pientä kesäsipulia
prk tomaattisalsaa
1-2dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha. Lisää pilkotut sipulit ja salsa, sekoita. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle maissilastut, niiden päälle jauheliha-salsaseos ja lopuksi juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut hieman. Tarjoa ranskankerman ja salaatin kanssa.





Kattaukseen laitoin yhden ihanista synttärilahjoistani, valkoisen "pitsireunaisen" tarjoiluastian, joka toimii nyt alustana kynttilöille. Aika kaunis, eikö?










Pöytään pääsi myös tex mex -teemaan mielestäni hyvin sopiva kulho, jonka sain tuliaiseksi Alaniasta.




Herkullista viikonloppua!

Laura

tiistai 13. elokuuta 2013

Mittarissa 24

Lauantaina vietettiin syntymäpäiviäni. Aamu alkoi ihanasti miehen tekemällä herkkuaamiaisella!



Illemmalla juhlapöydässä oli tarjolla mansikka-punaviinimarja brita (ohje täältä, muuten sama, mutta nektariinien tilalle viinimarjoja), vadelmapiirakkaa, minipizzoja, lehtitaikinasta tehtyjä minikierteitä aurinkokuivattu tomaatti-oliivi - ja kinkku-juusto -täytteillä, sipsejä, karkkia ja pikkuleipiä.
Mies ahersi ja leipoi kaiken itse, minä toimin suunnittelukoordinaattorina ja apulaisena. Kaikki maistui paremmin kuin hyvin, vieraat ja päivänsankari olivat siis tyytyväisiä!
Vadelmapiiraan ohjeen jaan täällä myöhemmin, niin hyvää uuden reseptin avulla syntyi.










Sain myös paljon ihania lahjoja, niitä esittelen sitten pikkuhiljaa. Yksi lahjoista oli omenapuun oksa vanhempieni pihalta, kaunis ja todennäköisesti myös herkullinen!







Oli hirmu mukavat juhlat, kiitos ihanien ystävien ja perheen! Eikä tuollaisten juhlien myötä vanheneminenkaan tunnu yhtään kurjalta!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Laura

perjantai 9. elokuuta 2013

Kantarelli-pekonipasta

Alkavan syksyn kunniaksi (täällä putosi lämpötila vuorokaudessa melkein kymmenen astetta ja vettä on tullut pitkin päivää aika runsaastikin) sienireseptiä!

Viime viikolla poimitut kantarellit pääsivät ihanan kermaiseen pastaruokaan pekonin kera!





Kantarelli-pekonipasta

n. 1/2 l viipaloituja ja puhdistettuja kantarelleja
pkt pekonia
2 isoa kevätsipulia varsineen
2 prk ruokakermaa
2 rkl ketsuppia
1/2 kasvisliemikuutio
mustapippuria, suolaa

tagliatelle-pastaa

Pidä sieniä kuumalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste haihtuu ja siirrä ne syrjään. Paista kuutioitu pekoni ja sipuli pannulla kypsäksi (pekoni saa jäädä hieman "lötköksi"). Lisää kerma ja mausteet, anna hautua muutama minuutti. Tarjoa pastan kanssa.


Helppoa ja herkullista!


Ihanaa viikonloppua!

Laura

tiistai 6. elokuuta 2013

Herkkuja mökiltä

Hiidenportista kotiuduttuamme lähdimme melkein saman tien mökille.
Saunomisen, uimisen ja muun rentoilun lisäksi kunnostauduttiin keräilemällä loppukesän herkkuja talteen. Yhtenä päivänä käytiin kanttarellipaikassa ja löydettiinkin niitä ihan mukavasti (kuvatodisteet jäi puuttumaan). Samalla reissulla mukaan tarttui myös muutama kangassieni.

Toisena päivänä poimittiin mummon marjapensaista punaviinimarjoja ja löydettiin hyvä vadelmapaikka. Minulla ei olekaan vuosiin ollut vadelmia pakkasessa, joten olen enemmän kuin tyytyväinen.







































Laura

P.S. Oman lempparisieniherkkuni (aiemmin kuvassa) löydät täältä.