tiistai 21. elokuuta 2012

Tiistain asua

Hei! :) Tässäpä tämän päivän vaatetusta, mikä ylläni kävin kaupoissa ja hoidin muita asioita. Paita sopii mielestäni hienosti näin loppukesään / alkusyksyyn, koska siinä on kukkasia, mutta kuitenkin tummalla pohjalla.


paita-H&M, laukku-Anttila, toppi ja legginsit-H&M, ballerinat-Prisma


Tuli tuosta paidasta mieleen, että minun mielestäni suurin osa vaatteista (tai ainakin niistä, mitä itse omistan) voidaan luokitella tiettyihin vuodenaikoihin sopivaksi. Oikeestaan aika harvat vaatteet, kuten perus topit, legginsit tai farkut, sopivat mielestäni käytettäväksi mihin vuodenkaikaan tahansa. Minulla on useita vaatteita, mitä käytän vain kesällä (juuri kaikki kukalliset ja "hempeät" vaatteet) ja talvella (pikkumusta ja niitti- tai kimallekoristeiset vaatteet). Mutta miksi sen sitten pitää mennä edellä kuvatulla tavalla? Eikö mitä tahansa vaatetta voisi käyttää milloin vain? Ihanteellista olisi, että voisi, mutta itse en osaa tai edes halua tehdä niin.
Joskus vaatteiden soveltuvuus tiettyyn vuodenaikaan liittyy käytännöllisyyteen. Farkkusortseja pidetään kesällä, koska silloin on lämmin ja tekoturkisliiviä pakkasella, koska se lämmittää. Mutta toisaalta, voihan sortsien alle pukea paksut sukkahousut talvella tai yhdistää tekoturkisliivin kukkamekon kaveriksi viileämpänä kesäiltana.
Itse kuitenkin tykkään siitä, että tietyt vaatteet ovat kesävaatteeita ja toiset kuuluvat syksyyn. Niistä tulee silloin oikeanlainen fiilis ja esimerkiksi nyt kesän jälkeen on mukava pukea niitä stereotyyppisia syysvaatteita. Ja eikö juuri se, että on olemassa tietyt tyylit, trendit ja vaatteet joka vuodenajalle, oikeuta neljä kertaa vuodessa hankkimaan täydennystä vaatekaappiin uuden sesongin koittaessa? ;)


Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)