Sienihyytelö
2,5dl mustatorvisieniä
suolakurkku
omena
prk creme fraichea
2 liivatelehteä
2 rkl maitoa
sitruunapippuria
yrttisuolaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Paista pieneksi viipaloituja sieniä kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Kuutioi suolakurkku ja omena pieniksi paloiksi. Kuumenna maitotilkka lähes kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet, joista vesi on puristettu pois. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Kaada seos mieleiseesi astiaan ja jätä hyytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Kumoa hyytelö tarjoiluastialle ja tarjoile.
Tälläkin ohjeella hyytölöstä tuli oikein maukasta, mutta ensi kerralla aion kokeilla seuraavia muutoksia:
- omenan tilalle sipulia
- creme fraichen tilalle turkkilaista jugurttia
- enemmän mausteita ja suolaa (niitä saa olla aika reilusti)
- lisäksi aika moni muukin sieni saattaisi sopia tähän herkkuun
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukavaa, kun kommentoit! :)