keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hirvenlihakäristys

Syksy on suosikkiaikaani monien ruokajuttujen suhteen; silloin voi kokkailla sienistä, kotimaisista juureksista sekä riistasta. Sain mummoltani viime viikonloppuna hirven vasan lihaa ja hänen neuvojensa mukaan valmistin siitä hirvenlihakäristystä. Oli ihan huippu hyvää (tosi kelpo resepti vaikkapa lähestyvää isänpäivää ajatellen)! Mieskin sanoi, että kyseinen ruoka oli ehkäpä parasta, mitä hän on koskaan syönyt! Ei jäänyt meillä siis kertakokeiluksi.
Hirvenlihakäristys
n. 400g hirven vasan lihaa (pakkasesta)
rasvaa paistamiseen
paketti pekonia
vettä
rosepippuria
mustapippurirouhetta
suolaa

Ota pakkasessa ollut liha sulamaan. Kun liha on ihan hieman sulanut, vuole siitä ohuita lastuja terävällä veitsellä (juuri ohuet lastut ovat se juttu tässä ohjeessa ja liikaa sulaneesta lihasta sellaisia ei hyvin saa tehtyä). Ruskista siivuja kuumalla pannulla rasvassa ja lisää suikaloitu pekoni edelleen ruskisten. Lisää vettä ja mausteet. Jatka kypsentämistä n. tunti miedolla lämmöllä kannen alla. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.
Meillä syötäisiin riistaa paljon enemmän, mikäli sitä olisi helpommin saatavilla, mutta tällä hetkellä se on meille vain satunnaista herkkua. Esimerkiksi metsälintujen valmistusta haluaisin kokeilla, pyypaisti kuulostaisi aika herkullisesta!
Syödäänkö teillä riistaa?

Hirveän kivaa keskiviikkoa!

Laura


4 kommenttia:

 1. Maukasta näytää olevan,meillä syödään harvoin riistaa joskun poronkäristystä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, erittäin maukasta se olikin :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä tämä ohjeesi. Pitääpä testata. Hirvenkäristystä oon ennenkin tehnyt, mutta tuota pekonia täytyy lisätä. Mies käy hirvimetsällä, joten meillä syödään aika paljon hirveä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! No te olettekin onnellisessa asemassa sitten, saisi tuo minunkin mies ryhtyä metsästämään! :)

   Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)