torstai 24. lokakuuta 2013

Muotoilu kohdillaan

Täällä on tullut syyslomailtua blogin osalta, muilla elämän alueilla kiireinen arki on vienyt voiton. Vaikka valoisan ajan pituus koko ajan vaan entisestään lyhenee, pitäisi useammin ehtiä tarttua kameraan, kun asiaa ja ideoitakin olisi pää pullollaan. Ehkä pitää vaan hyväksyä se, että kuvien laatu tulee talvikautena heikkenemään, mikäli mielii vähän useamman blogia päivitellä.

Mutta sitten itse asiaan! Joskus käy niin, että kahvipannun rikkoutuminen on ainoastaan kiva juttu. Näin kävi viime sunnuntaina. Maanantaina sitten lähdettiin kahvinkeitinkaupoille kriteerinä "joku vähän parempi ja ainakin paremman näköinen kuin entinen" (rikkoutunut oli sellainen maailman tavallisin ja tylsin valkoinen keitin). Vaihtoehtoja oli paljon, mutta mikään ei oikein tuntunut omalta, vaikka kivoja ominaisuuksia löytyikin. Kunnes näin ulkomuodoltaan edukseen erottuvan keittimen, päätös oli melkein siinä! Tuo laatikkomallinen muoto ja kiiltavä muovi on jotenkin vaan niin kivannäköiset! Ja ei muuten ollut hinnalla pilattu (toisaalta ominaisuuksiakaan tässä ei ole muuta kuin ne tavalliset, mutta kelpaa mulle!)







Löysin myös muita kauniisti muotoiltuja juttuja kirpparilta. Iso kulho (2e) on aika hauska punaisen reunan kanssa. Ja seinävalaisin (5e) on vaan just mun tyylinen ja tosi samantapainen kuin aiemmin ostamani kaksi valaisinta. Lampunvarjostimien puuttuminen ei haittaa, niitä kyllä ehtii metsästellä.













Pakko vielä lopuksi kertoa, että on tosi mukavaa olla 24-vuotias, jolla ei ole koskaan ollut hampaissa reikiä. Tänään kävin hammastarkastuksessa kuuden vuoden tauon jälkeen ja vähän jopa jännitti. Mutta kaikki meni hyvin (paitsi ikenien tökkiminen tuntui inhottavalta) ja minulla on kuulemma tosi hyväkuntoiset hampaat. Nyt sitten voinkin hyvillä mielin hakea lasin limpparia (kerta sain jatkaa samaan malliin kuin ennekin!)

Ilahduttavaa loppuviikkoa!

Laura

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Sienihyytelö

Tässäpä viime merkinnässä mainitsema sienihyytelön ohje:

Sienihyytelö

2,5dl mustatorvisieniä
suolakurkku
omena
prk creme fraichea
2 liivatelehteä
2 rkl maitoa
sitruunapippuria
yrttisuolaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Paista pieneksi viipaloituja sieniä kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Kuutioi suolakurkku ja omena pieniksi paloiksi. Kuumenna maitotilkka lähes kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet, joista vesi on puristettu pois. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Kaada seos mieleiseesi astiaan ja jätä hyytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Kumoa hyytelö tarjoiluastialle ja tarjoile.

Tälläkin ohjeella hyytölöstä tuli oikein maukasta, mutta ensi kerralla aion kokeilla seuraavia muutoksia:
  • omenan tilalle sipulia
  • creme fraichen tilalle turkkilaista jugurttia
  • enemmän mausteita ja suolaa (niitä saa olla aika reilusti)
  • lisäksi aika moni muukin sieni saattaisi sopia tähän herkkuun





Rauhallista sunnuntai-iltaa!

Laura

perjantai 11. lokakuuta 2013

Hyvä perjantai

Kynttilät ja lyhdyt kaivettu esiin. Ulkoiltu aurinkoisessa ja raikkaassa ilmassa. Laitettu pitkään kypsyvää kunnon kotiruokaa. Avattu viinipullo. Ilahdutettu pikkuveljeä virkatuilla lapasilla. Hyvä perjantai.
















Valkoinen lyhty Prismasta, messinkiset kynttilänjalat vanha löyto kirpparilta, pöllökynttilänjalat äidin tuoma tuliainen Tigerista.







Uusi reseptikokeilu, sienihyytelö, pääsee ehdottamasti jatkojalostukseen. Ohjetta piakkoin.

Tunnelmallista viikonloppua!

Laura

maanantai 7. lokakuuta 2013

Syysviikonloppu mökillä

Olipas kerrassaan rentouttava viikonloppu mökillä. Saunottiin, syötiin hyvin ja käytiin sienessä - siinäpä ne tärkeimmät. Syksykään ei haitannut mitään, päin vastoin. Pitkän ja lämpimän kesän jälkeen mökkielämäkin maistui virkistävältä viileämpänä ja pimeämpänä. Ja ei tämä tainnutkaan olla viimeinen kerta tälle vuodelle, niin hyvin viihdyttiin. Syksyisellä mökillä pärjää paremmin kuin hyvin, kunhan muistaa muutaman tärkeän asian: paljon lämmintä vaatetta, riittävästi kynttilöitä ja lamppuöljyä, lämmintä juotavaa ja reipas mieli.


































Suppilovahveroita löytyi aika niukasti, mutta sentään muutaman sopan niistä saa keitettyä. Uutena tuttavuutena löydettiin myös muutama mustatorvisieni, niistä minulla on mielessä ihan uusi resepti.

Ihanan viikonlopun jälkeen on taas virtaa arkeen. Ryhdynkin tästä etätehtävän ja pyykkivuoren kimppuun.

Aurinkoista viikon alkua!

Laura

perjantai 4. lokakuuta 2013

Ensimmäinen joululahja

Pieni tauko blogissa syntyi huomaamatta heti, kun on ollut vähän kiireisempää. Maanantaina aloitin koulutuksen, joten se luonnollisesti on vienyt aikaa. Lisäksi tällä hetkellä kotona ei ole juuri kuvattavaa, vaan sisustuksessa vallitsee pienimuotoinen sotku ja tylsyys.

Olen kuitenkin jotain mainitsemisen arvoista puuhaillut, nimittäin virkkaillut (yllätys, yllätys...). Sain äidiltäni hänen sanojensa mukaan "etukäteisjoululahjaksi" aivan mahtavan kirjan, Tyylikkäät silmukat. Opus on loistava aloittelijalle ja itseoppineelle virkkaajalle, kuten minä. Kirja sisältää ohjeet ihan kaikkeen tarpeelliseen silmukoiden tekemisestä mallipintoihin ja ihaniin töihin.
















Kirjan innoittamana olen kokeillut kahta itselleni uutta virkkauspintaa perinteisiin tiskirätteihin. Vasemmalla "pehmeä nyppy" ja oikealla "vuorottaisvirkkaus". On tosi kivaa oppia uusia pintatekstuureja, ne kun muuttavat työn ilmettä hirmuisesti! Olen enemmän, kuin tyytyväinen kirjaan, koska sen avulla on mahdollisuus lukemattomiin uusiin ideoihin ja töihin!










Kohta lähdetään todennäköisesti viimeistä kertaa tälle vuodelle mökkeilemään. Nyt pitääkin sitten tankata luonnon rauhaa, rentoutumista, puusaunan tunnelmaa ja muutenkin mökkielämän iloja pitkän talven varalle. Onneksi ihanasta kesästä jää lämpimät muistot ja ensi vuonna pääsee taas uudestaan!

Ihanaa viikonloppua!

Laura