perjantai 28. syyskuuta 2012

Venäläinen kaalilaatikko

Moi! :)

Seuraavaksi ohje hieman erilaisesta kaalilaatikosta. Näin alkuperäisen reseptin jossain lehdessä, mutta tein siitä oman versioni. Ihan huippuhyvää ja helppo valmistaa! Jos pidät perinteisestä kaalilaatikosta, niin pidät varmasti tästäkin. Ainakin omasta mielestäni tämä on vielä parempaa kuin tavallinen laatikko.

Venäläinen kaalilaatikko

  • pieni kaali
  • nokare voita
  • 400g jauhelihaa
  • purkki smetanaa
  • tölkki tomaattimusrkaa
  • 1-2 suolakurkkua
  • 2,5 dl keittämätöntä riisiä
  • 1-2 dl lihalientä (1 lihaliemikuutio)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • chilipaprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta

Poista kaalin uloimmat lehdet ja kova kanta. Pilko kaali suikaleiksi ja kuullota niitä paistinpannussa voin kera, kunnes ne pehmenevät hieman. Ruskista jauheliha ja mausta hyvin. Tee samalla paistinpannulla lihaliemi. Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uunivuokaan tai -pataan kaali, jauheliha, kypsennetty riisi, smetana, tomaattimurska, kuutioidut suolakurkut ja lihaliemi. Sekoita hyvin, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Kypsennä uunissa 200 asteessa vähintään tunti. Oma ruokani valmistui kannellisessa uunipadassa, jolloin siitä tuli mehevää.




Kaalilaatikko on herkkua puolukkasurvoksen ja karpalohyytelön kera.

Uuniruuat sopivat hyvin syksyyn ja kaali on nyt edullista, niin kannattaa kokkailla! Ruoka oli muuten vielä parempaa seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä tarpeeksi iso annos kerralla.


Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)