tiistai 4. joulukuuta 2012

Juustoinen bataatti-kalkkunakeitto

Pakkasten purressa ruuaksi maistuu lämmittävä keitto. Kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa bataattia ja se oli hyvää, hieman makeaa, porkkanan ja perunan välimaastosta maultaan.

Juustoinen bataatti-kalkkunakeitto

  • 3 perunaa
  • bataatti
  • rasia kalkkunaleikkeitä
  • keittojuurespakaste
  • kasvissekoituspakasteen jämät
  • vettä
  • 2dl ruokakermaa
  • 1/2dl pastajuustoraastetta
  • suolaa
  • currya, juustokuminaa, rakuunaa, chilipippurijauhetta, valkopippurijauhetta
Kuori ja lohko pieniksi paloiksi perunat ja bataatti. Laita ne kattilaan keittojuuresten ja kasvissekoituksen kanssa vedellä peitettynä. Kypsennä aineet lähes kypsiksi. Paista öljyssä kalkkunaleikkeet ja suikaloi ne. Lisää keittöön kalkkunasuikaleet, kerma, mausteet ja lopuksi juustoraaste. Anna maustua jonkun aikaa. Tarjoile vaalean leivän kanssa.








Maistuvaa tiistaita!


Laura

2 kommenttia:

  1. Bataatti on tosi hyvää, oma lemppari on bataattiranskalaiset kermaviilidipillä, ne on aika helppo tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä, mistä olet niihin ohjeen löytänyt?

      Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)