keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Paratiisisaarella

Tänään vietettiin seitsemän tunnin mittainen loma Oulunjärven omalla paratiisisaarella, Ärjässä. Voin kyllä sanoa, ettei parempaa paikkaa helteisellä päivälle ole.
Saavuimme saarelle sinne kulkevalla veneellä. Aloitimme reissun kävelemällä saaren sisäosassa metsäreittiä pitkin. Ensin pysähdyttiin mahtavalle hiekkätörmälle kuohuviinipiknikille. Sen jälkeen jatkoimme metsäpolkua kalastusmajalle ja laivan hylylle, jossa juotiin kahvit. Paluumatka kuljettiin rantaviivaa pitkin. Osa matkasta piti kahlata vedessä huonokulkuisen rannan vuoksi (oma suosikkikohtani). Lopulta saavuttiin nälkäisinä ja helteen uuvuttamina leiripaikalle, jossa uitiin ja paistettiin makkarat. Vesi oli mahtavan viileää, ei lainkaan kylmää. Väriäkin tarttui hyvin nahkaan, muun muassa laukun olkahihnasta jäi kiva jälki rinnukseen. Myös Lysti nautti saarella olosta hirmuisesti. Lopuksi lähdettiin kotiin isommalla vesibussilla.
Ei siis tarvitse kauas lähteä, jos mielii ulkomaan matkan kaltaiselle rantalomalle.Ihanaa helleviikon jatkoa ja trooppisia öitä!

Laura

4 kommenttia:

 1. Toi eka kuva on kuin suoraan jostain etelän lomakohteesta. En tiennytkään, että noin upeita paikkoja löytyy täältä Suomestakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Muutenkin viihdyn kotimaassa kesäisin, mutta varsinkin kun tälläisiä paikkoja löytyy, niin ei tee miele ulkomaille :)

   Poista
 2. Hei sä oot käyny Ärjässä!
  Hienoja kuvia!
  Onko tuo laivan hylky siellä kalastusmajan lähellä?Eipä ole siellä koskaan käyty Ärjässä ollessamme,täytyy korjata asia kun sinne telttaretkelle lähdemme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuli käytyä, mahtava paikka! Sieltä kalastusmajan vierestä hylky löytyy. En itsekään ollut ennen käynyt majalla, mutta hyvä kun sinne päädyttiin :)

   Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)