maanantai 24. syyskuuta 2012

Suussasulava kantarellipiirakka

Heippa! :)

Tein äsken kantarellipiirakkaa uudella ohjeella. Tuli todella herkullista, suosittelen kokeilemaan! Jos kanttarelleja ei ole saatavilla, niin uskon, että piirakkaan sopii muutkin metsäsienet ja miksei tuoreet herkkusienetkin.

Kantarellipiirakka

Pohja:
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl ruokakermaa
  • 120g sulatettua voita tai margariinia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl ruokakermaa (loput 2dl purkista)
  • kantarelleja
  • nokare voita
  • sipuli
  • suolaa
  • valkopippuria

Vatkaa kanamuna, ruokakerma ja sulatettu rasva keskenään. Lisää seokseen yhdistetty vehnäjauho ja leivinjauhe siivilän läpi vähän kerrallaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikina piirakkavuoan pohjalla niin, että reinat nousevat hieman korkeammalle.
Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes neste on irronnut. Lisää nokare voita ja silputtu sipuli. Kuullota hetken aikaa. 
Sekoita kermaviili, munat, kerma, suola ja pippuri keskenään ja lisää kantarellipaistos mukaan. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 25-35 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.








Nyt herkuttelemaan! :)


Laura

2 kommenttia:

  1. Keltaista tekstiä en saanut luettua - eli hyvä reseptisi jäänee kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, omaan silmääni keltainenkin teksti on hyvin luettavissa. Kiitos kommentista, pitää kiinnittää tuohon jatkossa huomiota!

      Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)