sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Oliivi-feta-leseleipä ja perjantai-ilta

Moikka! :)

Perjantai-iltana päätettiin laittaa yhdessä ruokaa, minä valmistin lihapullat, perunamuusin sekä salaatin ja Antti leipoi leivän. Yleensä meillä onkin aina niin, että minä kokkaan ja Antti leipoo. Se sopii meille molemmille hyvin ja ehkä pääsääntöisesti olemme omassa elementissäkin näin paremmin. Nyt kuvia illan ruuista ja lopuksi ohje herkullisen leivän tekoon!











Oliivi-feta-leseleipä

  • 3dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl vehnäleseitä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
Pinnalle: 
  • oliiveja
  • fetakuutioita
Voiteluun:
  • 1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (tai vaikkapa oliiviöljyä)
  • 2 tl kuivattua rosmariinia (tai jotain muuta yrttiä)

Sekoita 42 asteiseen veteen suola, sokeri ja vehnäleseet, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi rypsiöljyvalmiste. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele jauhotetuin käsin lähes uunipellin kokoiseksi. Anna kohota puolisen tuntia lämpimässä (meillä uunissa). Kun leipä on kohonnut, painele siihen koloja ja laita koloihin oliiveja ja fetakuutioita. Paista uunissa 225 asteessa 15-20min. Voitele lämmin leipä rosmariinilla maustetulla rypsiöljyvalmisteella.

Ohje on Elovena vehnälesepaketista.




Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Laura

P.S. Meille tulee viikon päästä koiranpentu! Se on kyllä paras juttu vähään aikaan ja odotetaan sitä kovasti. Pennusta tulee kuvia ja juttua myös blogiin, kunhan se kotiutuu meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)