sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Juustofondue

Tämän illan herkkuiltapalaksi teimme juustofondueta. Todella hyvää, en ollut aikoihin maistellutkaan! Alkuperäinen ohje löytyi Kotiruoka-keittokirjasta, minkä ostin alesta.

Juustofondue
200g mustaleima emmeltal- juustoa
100g kypsytettyä luomujuustoa
1,5dl kuivaa valkoviiniä
1/2rlk maissijauhoa
sitruunapippuria
valkosipulinkynsi

Raasta juustot. Sekoita kattilassa viini ja maissijauho ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää pienissä erissä juustoraaste ja anna sulaa hyvin. Lisää sitruunapippuri ja puserrettu valkosipulinkynsi. Sekoita tasaiseksi. Tarjoile fondueastiasta, jossa liekki alla. Tarjoa lisänä paloina patonkia, kirsikkatomaattia, kurkkua, porkkanaa sekä paprikaa. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma fonduehaarukka, jolla lisukkeet saa dipattua fondueehen.




Meillä oli kaksi tuikkua fondueastian alla, eikä sekään riittänyt pitämään juustoa tarpeeksi notkeana, joten suosittelen kunnon sprii-liekin käyttöä. Viinivalinta oli mitä mainion, me käytimme myyjän suosittelemaa  chileläistä Adobe-nimistä valkoviiniä. Jälkkäriksi oli vielä hedelmäsalaattia ja vaniljarahkaa, nam!




Kattaukseen käytin uusia ihania astioita, vaalean roosa tarjoiluvati sekä osaksi kristallia olevat viinilasit saimme joululahjaksi. Jälkiruokakulhot ja juomalasit aikaisempia kirpparilöytöjä. Ruuan katoimme olohuoneeseen tarjottimelle rahin päälle, koska ilta oli pyhitetty Putoukselle! Eilen puolestaan alkoi toinen suosikkiohjelma, Voice of Finland, jes!







Lystinkin piti tottakai saada herkutella omalla luulla!




Ihanaa viikonlopun jatkoa!


Laura

2 kommenttia:

  1. Enpäs tiennytkään että fondueta voi tehdä alusta asti itse. Täytyypä kokeilla :) Lystiä kävin täällä "katsomassa" ja hauskan näköinen pikkukoira täältä löytyi. Söpö ilme näköjään vain säilyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan voi, kannattaa kokeilla! :) Onhan se oikein kiltti söpöläinen, mutta tarvittaessa osaa myös olla oikea tuholainen! :D

      Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)