sunnuntai 4. elokuuta 2013

Hiidenportissa

Nyt on vierähtänyt monta päivää, että kotona ollaan käyty vain kääntymässä. Ihan mahtavat päivät takana, kesästä ja luonnosta on nautittu eri tavoin. Keskiviikkoaamuna lähdimme vuosipäivämme kunniaksi patikoimaan Hiidenporttiin. En ollut koskaan käynyt paikassa ja rinkan kanssa vaeltamisestakin on aikaa lähes 15 vuotta, joten huikea elämyshän se oli!
Maisemat Hiidenportissa ja sen ympäristössä ovat henkeäsalpaavan hienot. Maasto on vaihtelevaa, välillä ollaan korkealla kalliorotkojen reunalla ja välillä matalalla suolampien ympäröimänä.

Vaelsimme muutaman kilomertin lenkin painavien rinkkojen kanssa ja yövyimme laavussa teltassa. Oli muuten hieno koettelemus kantaa rinkkaa, joka painoi tosiaan paljon .Eväitä ja kuohuviiniä oli mukanaa nauttia jylhissä maisemissa.
Pysähdyimme levähtämään ensimmäiselle laavulle. Läheisessä lammessa parveili lukematon määrä pikkuisia kaloja, jotka tulivat syömään näkkärin muruja kädestä.
Toiselle laavulle saavuttuamme olikin jo kova nälkä.
Kierreltiin lähiympäristöä ilman kantamuksia, yritettiin uida (lammen pohja oli kamalan liejuinen ja suuria lohkareita täynnä), keitettiin ruokaa ja maailman parhaimman makuista kahvia, paistettiin vaahtokarkkeja ja nautittiin olostamme.Kyllä muuten maistui hyvältä pussipasta ja purkkilihapullat raskaan ja pitkän päivän jälkeen.
Iltahämärässä bongattiin vielä hirmu iso sammakko, en ole tuollaisia ennen nähnyt.
Upea reissu, en vaihtaisi mihinkään! Lisäksi oma sänky tuntuu nyt ihmeellisen hyvältä.

Laura

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 2. Sehän on rupikonna tuossa viimesessä kuvassa. :) Aika harvinainen näky nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se varmaan onkin! Tuollaisissa paikoissa vielä näköjään pystyy harvianisuuksiakin bongaamaan :)

   Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)