torstai 11. heinäkuuta 2013

Matkalaukku

Vanhempani löysivät vastikään ullakoltaan vanhan matkalaukun. Koska heillä ei ollut tarvetta sille, minä sain sen. Aika ihanahan se on! Sopivan kulunut ja ilmeisesti paljon käytettty. Metalliosat ja sisäpuolen verhoilu antavat sille viimeisen silauksen.

Vielä en ole päättänyt, mihin matkalaukun asetan ja mitä siinä säilytän. Auki vai kiinni? Vaakaan vai pystyyn? Lattialle, hyllylle vai jonnekkin muualle? Talvivaatteita, kenkiä, lehtiä...? Ideoita otetaan avosylin vastaan!


Matkalaukku ei ollut löydettäessä tyhjillään, vaan se oli ahdettu täyteen vanhoja tapettirullia. Osa täysiä, osa vajaita. Rullat on kääritty kuviopuoli sisäänpäin, joten hirveästi kuvasta ei saa selvää, millaisia kuosit ovat, mutta kaikki olivat tyyliltään samanlaisia vaaleita himmeäkuvioisia. Värejä oli muun muassa vaaleanpunaista ja -sinistä, harmaata ja beigeä. Kuviot ja pinta vaihtelevat. Ikääntymisestä johtuvan heikkenemisensä vuoksi en lähtisi niillä ihan seiniä tapetoimaan, mutta monenlaiseen askarteluun ja vaikkapa nukkekotiin ne ovat omiaan.Samalla kun matkalaukku löytyi, löytyi myös vanha rommi(?)pullo. Se oli sille tehdyn rottinkikorin sisällä, mutta poistin korin muuhun käyttöön, jotta itse pullo pääsee oikeuksiinsa. Alla olevassa kuvassa se on tummempi ja pienempi pulloista.
Löytyipä tapettirullien välistä vielä vanha nuottivihko viululle. Se on vuodelta 1945. Ajattelin laittaa sen kehyksiin ja osaa sivuja ehkäpä käyttää askarteluun.Sellaista tänään. Huomenna toivon mukaan kutsuu mökkimaisemat, joten toivottelen jo nyt

Ihanaa kesäviikonloppua!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)