sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Piknikillä

Nyt on kyllä kesäkelit hellineet, monta päivää on tullut ulkosalla vietettyä. Yhtenä päivänä vietimme ihanan puistopiknikin mahtavien herkkujen kera. Vanhemmiten minustakin on sukeutunut juustojen ystävä, ja muun muassa niitä piti useampaa lajia olla. Hedelmät ja keksit viimeistelivät herkkuhetken.

































Tulipa nälkä noita kuvia katsellessa!
Onneksi vielä ensi viikolle on luvattu mahtavia kesäkelejä, kyllä Suomen suvi on vaan paras!

Kesäisiä viimeisiä heinäkuun päiviä!

Laura

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sinivihreää

Tykkään ihan hirmuisen paljon tuosta räsymatosta, jonka ostin taannoiselta Vaalan antiikkikirpparireissulta. Värit ovat mieluisat ja jalkatuntuma pesunkin jälkeen pehmeä.
Matto ei kuitenkaan ole sen värinen, kuin ehkä ensimmäisenä olisi tullut mieleen ostaa, mutta jälkikäteen todettuna se on juuri täydellisen värinen. Eli tarkoittaa sitä, että myös sinisen ja vihreän sävyt ovat päässeet suosikkivärien listalle. Tämän huomion jälkeen hoksasin, että onhan nuita värejä tullut ennekin kotiin kerättyä, mutta ilmeisen tiedostamatta.

Tällä hetkellä voisi sanoa, että pidän lähes kaikista väreistä ja nimen omaan melko värikkäästä. Oli kausia, jolloin pidin mustavalkoisesta ja punaisesta, sitten mustavalkoisesta ja violetista, sen jälkeen vaaleanpunaisesta ja muista pastelliväreistä jne. Mielivärit sisustuksessa vaihtelee aika ajoin. Myös esim. vuodenajat vaikuttaa paljon.

Kootessani vihreitä ja sinisiä asioita tänne, huomasin myös pari esittelemättä jäänyttä juttua, joten nekin sitten kuvasin samalla.










Ihana, ruusuinen pöytäliina on lainassa äidiltä. Peilin olen maalannut minttuiseksi joitakin aikoja sitten ja kynttilänjalan sain kaupanpäälliseksi antiikkimessuilla pari vuotta sitten.







Valkoinen pöytä on myös lainassa äidiltä (meillä on tapana vaihdella ja lainaille tavaroita, joihin itse on kyllätynyt tai joilla ei tällä hetkellä ole käyttöä/paikkaa). Pitsiliina on kirpparilta ja pastillirasia Marimekon. Löysin sen muuten pari päivää sitten sen olleen kadoksissa ainakin puoli vuotta.




Alla oleva kuva ei suostunut kääntymään oikein päin, vaikka omassa kansiossaan se vielä oli vaakana. Onko teille käynyt samoin ladatessa kuvia bloggeriin?




Sininen retrotaskulamppu löytyi myös Vaalasta (unohdin silloin esitellä). Maksoi euron ja pääsi saman merkkisen, mutta eri mallisen punaisen kaveriksi.




Eteisen naulakossa oleva herkullisesta retrokankaasta tehty kassi on rakas, vuosia sitten pikkuveljen minulle tekemä.







Kohta voisi lähteä katselemaan lisää sinisiä ja vihreitä asioita (= mennä Lystin kanssa metsälenkille ja poimia samalla muutama mustikka). Ulkona nimittäin näyttää jo ihan eriltä, kuin viime viikon harmaina ja viileinä päivinä. Ilmeisesti yli 20 asteen lämpötiloja ja auringon paistetta on luvassa useammaksikin päiväksi, joten nautitaan kesästä, joka onneksi jatkuu!

Laura

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Maailman paras pannukakku

Vaihteluksi tavalliselle pannarille, halusin kokeilla maailman parhaan pannukakun ohjetta. Ja kyllähän tuo oli herkullista, ehkäpä jopa sitä maailman parasta. Eri lähteistä löytyy hieman erilaisia versioita kyseisestä herkusta, mutta omasta mielestäni on oleellista, että ainesosat sekoitetaan oikeassa järjestyksessä (ohje alla). Tällöin pannukakusta tulee oikealla tavalla rasvaista ja pinnasta oikeannäköistä.







Maailman paras pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
8 dl kevytmaitoa
100 g sulatettua voita

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää tämän jälkeen munat ja sekoita tasaiseksi. Lisä lopuksi maito ja rasva ja sekoita.
Paista 225 asteessa n. 30 min.







perjantai 19. heinäkuuta 2013

R & L

Ompelin tänään koirille pehmolelut. Koska en ole mikään käsityömestari, enkä ompelukoneineiden virtuoosi (vielä ;) ), päätin harjoitella jollain yksinkertaisella. Materiaaliksi valitsin vanhat farkut, sen kun luulisi olevan hieman kestävämpää koiran käyttöön. Sisään vain vanua ja entisistä koiranleluista pelastetut vinku-osat. Kirjailin kummankin koiran nimikirjaimet pehmotyynyihin ja valmista tuli.










Eiväthän nuo mitään käsitöiden ihmenäytteitä ole, mutta ajavat asiansa vallan hyvin. Lysti ainakin tykkäsi omastaan ensi kokeilun myötä. Huomenna vanhempieni koira Roki saa myös omansa, jospa sekin arvostaa "siskon" vaivan näköä.
















Toimeliasta viikonloppua!

Laura

torstai 18. heinäkuuta 2013

Marjamehua

Sulatin eilen pakastimen tämän kesän marjoja varten. Pakkasessa oli vielä aika paljon vanhoja marjoja, joista päätin tehdä mehua. Nyt oli hyvä hetki sulattaa pakastin myös siksi, että äiti oli ostanut meille laatikkollisen mansikoita, jotka jo viipaloin pusseihin odottamaan pakastusta. Kaikkia masikoita en raskinut pakkaseen pistää, vaan pitihän niitä jättää iso rasia mansikkatorttuun ja sellaisenaan naposteltavaksi.







En ollut aiemmin tehnyt mehua mehumaijalla. Se olikin melko helppoa, mutta kannattaa varata kaksi käsiparia hommaan.

Tässä muutama vinkki mehustamiseen:
  • 1dl sokeria/ 1l marjoja (annosta voi muuttaa oman maun mukaan)
  • mehumaijan alaosaan laitetaan vettä ja yläosaan marjoja ja sokeria kerroksittain
  • ensimmäinen annos mehua kaadetaan takaisin mehustimeen marjojen päälle
  • lasipullot kuumennetaan uunissa, pakkaseen meneviä muovipulloja ei tarvitse kuumentaa
  • lasipulloihin tulevaan mehuun voi lisätä säilöntäaineeksi Atamonia 1/4tl / 1l mehua
  • kuuma mehu kaadetaan kuumennettuun lasipulloon ja korkki suljetaan heti
  • muovipulloihin tulevan mehun voi ensin valuttaa ämpäriin ja lopuksi laittaa pulloihin
  • lasipullot voi laittaa täyteen, muovipulloihin pitää jättää jäätymisen vuoksi laajenemisvara
  • valmiin mehun sekoitussuhde on n. 1/4 mehua, 3/4 vettä












Tulipa hyvää mehua, on se vaan niin eri makuista kuin kaupan mehu.

Jos sää jatkuu poutaisena, illalla voisi pistäytyä mustikkametsässä.

Mukavaa torstaita!

Laura

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Mökillä tapahtunutta

Olipas mukava viikonloppu mökillä. Sopivassa suhteessa puuhastelua ja jouten oloa. Perjantaina laitoimme pilkottuja puita liiteriin. Olin viemässä ensimmäistä sylillistä halkoja, kun minua pisti äkäinen ampiainen (oli muuten ensimmäinen kerta ja sattui ihan pirusti!). Miehen hävitettyä ampiaispesän liiteristä, saatoimme jatkaa kesken jäänyttä hommaa.

Mummon mies oli rakentanut saunamökkiin kaiteet, jotka miehen kanssa maalasimme pariin kertaan. Tuli heti paljon kivemman näköinen saunan kuistista, enää puuttuu vain ovien maalaus.

Lauantaina kävimme huvikseen etsimässä kantarelleja, vaikka vielä niiden paras aika ei olekaan. Löytyi kuitenkin muutama.

Joesta laiturin vierestä bongasimme myös ravun. Ennen en ole vapaana rapua nähnyt, mutta nyt vesi oli todella matalalla, joten kaikki laiturin edustalla liikkuvat saattoi hyvin nähdä.

Maistelimme myös mansikoita ja herkuttelimme mummon ruuilla. Lystillä oli kaverina mummon koira Mosku. Nukuimme hyvin aitassa ja ihailimme mummon kaunista pihaa ja sen kukkia.


























































Nyt jälleen uuteen viikkoon, jospa ei tulisi ihan niin huonot kelit, mitä on ennustettu.


Leppoisaa viikonalkua!

Laura