sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Jauhelihapiirakka

Perjantaina illan tarjottavaksi valmistin jauhelihapiirakan. Alkuperäisen ohjeen nappasin uusimmasta Yhteishyvän ruokaliitteestä, mutta tässä oma versioni:

Jauhelihapiirakka

Pohja:
100g margariinia
4dl hiivaleipäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kananmuna
purkki maitorahkaa

Täyte:
400g jauhelihaa
pieni purkki tomaattisosetta (n.3rkl)
suolaa, rouhittua mustapippuria, Provencen yrttiseosta, valkosipulijauhetta
purkki kermaviiliä
2 kananmunaa
kirsikkatomaatteja
mustia oliiveja
raejuustoa

Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maitorahka ja muna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. (Tässä vaiheessa pohjaa voisi pitää hetken aikaa yksinään uunissa, jotta siitä tulee varmasti kypsä. Itse en näin tehnyt ja pohja jäi ehkä hitusen raa`aksi.) Paista jauheliha kypsäksi, lisää tomaattisose ja mausta. Sekoita kulhossa munat ja kermaviili, levitä taikinapohjan päälle. Lisää jauhelihaseos seuraavaksi. Halkaise kirsikkatomaatteja ja oliiveja ja painele niitä täytteiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle raejuustoa. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on kauniin ruskea.





Hyvin maistui kaikille ja sopi loistavasti juuri illanviettoon! Todella ruokaisa ja mehevä piirakka.




Meillä on riisipuuro hellalla kypymässä, olisi tarkoitus syödä sitä lounaaksi ja tehdä pieni määrä riisipiirakoita kokeeksi, kun ei koskaan ole niitä tullut tehtyä. Myöhemmin metsälenkille, jonne Lysti saa seurakseen Rokin!

Rauhallista sunnuntaita!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)