maanantai 18. helmikuuta 2013

Sieni-kasvispiirakka

Tänään tein lounaaksi ja iltapalaksi pitkästä aikaa suolaista piirakkaa. Tykkään paljon pikkusuolaisesta syötävästä. Piiraita on helppo tehdä, kun sama pohja sopii lukuisille eri täytevariaatioilla. Ja on muuten samalla myös todella edullinen ruoka, tähän kun periaatteessa sopii mikä vaan, mitä kaapin perältä löytyy.



Sieni-kasvispiirakka
pohja:
200g voita
4dl vehnäjauhoja
vajaa 1/2dl vettä
1/2 tl leivinjauhetta

täyte:
iso sipuli
iso makea suippopaprika
pieni tölkki säilykeherkkusieniä
pala juustoa
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, valkosipulijauhetta, kreikkalaista yrttiseosta

Sekoita voi ja yhdistetty vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi, lisää lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 10 min 200 asteessa. Kuutio sipuli, paprika ja herkkusieniviipaleet. Sekoita kerma, munat, kuutioitu juusto ja mausteet keskenään. Levitä esipaisetetun piirakkapohjan päälle ensin kasvikset ja sitten kerma-munaseos. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes pohja on ruskea ja täyte hyytyynyt.







Maistuvaa maanantaita!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)