Moikka! :)
Nyt siis pari ruokaohjetta sienistä, niin kuin lupailinkin.
Kanttarellikastike
tuoreita tai pakastettuja kanttarelleja viipaloituna
voita tai margariinia
kermaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
Laita sienet kuumenemaan paistinpannulle sellaisenaan. Paista sieniä niin kauan, kunnes kaikki niistä lähtevä neste on haihtunut. Muista hämmentää sieniä välillä, etteivät ne tartu pannuun kiinni. Lisää nokare voita tai margariinia sekä pilkotut sipulit ja paista niin kauan, että sipulit kuullottuvat. Lisää kerma ja mauteet. Anna kastikkeen muhia hetki. Tarjoa esimerkiksi perunan ja salaatin kera.
Sienisalaatti
tuoreita kangassieniä viipaloituna
sipulia
suolaa
Liota sieniä useita tunteja, vaikka yön yli. Vaihda liotusvesi pari, kolme kertaa. Keitä sieniä tämän jälkeen n.10 min. Anna sienten jäähtyä. Silppua sienet ja sipuli hienoksi silpuksi ja lisää seokseen suola. Anna maustua jääkaapissa jonkun aikaa. Tarjoa pääruuan lisäkkeenä tai ruisleivän päällä.
Nämä herkut ovat helppotekoisia ja ainakin itselläni vievät kielen mennessään, nam!
Laura
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukavaa, kun kommentoit! :)