keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Sitruuna-mansikkamuffinsit

Nämä muffinsit ovat oikeita herkkusuun leivoksia, voin suositella! Makean mansikan ja kirpeän sitruunan liitto on loistava. Koostumus oli myös tosi hyvä, parempi kuin monissa muissa muffinseissa. Ohjeessa käytin Valion mansikkarahkaa, mikä oli ainakin minulle uutuus leivonta/jälkiruokarahkojen hyllyssä.



Sitruuna-mansikkamuffinsit
12-15 kpl
2 kananmunaa
2dl sokeria
100g sulatettua voita
purkki (200g) mansikkarahkaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
sitruunan raastettu kuori
1 1/2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita sulatettu rasva rahkaan. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen. Mausta sitruunankuoriraasteella ja vaniljasokerilla. Jaa taikina muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20min. Paiston loppuvaiheessa peitä muffinsit leivinpaperilla, ettei niiden pinta tummu. Anna jäähtyä ja koristele mansikkakermavaahdolla.






Tälläisen annoksen jälkeen ei muuten hetkeen tarvitse makean nälkää kärsiä! :D

Herkullista keskiviikkoa!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)