En ollut aiemmin tehnyt mehua mehumaijalla. Se olikin melko helppoa, mutta kannattaa varata kaksi käsiparia hommaan.
Tässä muutama vinkki mehustamiseen:
- 1dl sokeria/ 1l marjoja (annosta voi muuttaa oman maun mukaan)
- mehumaijan alaosaan laitetaan vettä ja yläosaan marjoja ja sokeria kerroksittain
- ensimmäinen annos mehua kaadetaan takaisin mehustimeen marjojen päälle
- lasipullot kuumennetaan uunissa, pakkaseen meneviä muovipulloja ei tarvitse kuumentaa
- lasipulloihin tulevaan mehuun voi lisätä säilöntäaineeksi Atamonia 1/4tl / 1l mehua
- kuuma mehu kaadetaan kuumennettuun lasipulloon ja korkki suljetaan heti
- muovipulloihin tulevan mehun voi ensin valuttaa ämpäriin ja lopuksi laittaa pulloihin
- lasipullot voi laittaa täyteen, muovipulloihin pitää jättää jäätymisen vuoksi laajenemisvara
- valmiin mehun sekoitussuhde on n. 1/4 mehua, 3/4 vettä
Tulipa hyvää mehua, on se vaan niin eri makuista kuin kaupan mehu.
Jos sää jatkuu poutaisena, illalla voisi pistäytyä mustikkametsässä.
Mukavaa torstaita!
Laura
Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä..:). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?
VastaaPoistaEtsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi
Kiitos, mukava kuulla :) Nyt olen sitten mukana Etsiresepti-sivustolla!
Poista