maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne

Perinteinen lasagne on yksi lempiruuistani. Hyvänä kakkosena pastaversion jälkeen tulee kesäkurpitsalasagne. Maistuu lähes samalta, kuin pastalevyistä tehty! Jujuna onkin maukas jauhelihakastike ja runsas juusto.



Kesäkurpitsalasagne

800g (n.2kpl) kesäkurpitsaa
suolaa

Jauhelihakastike
400g sika-nautajauhelihaa
purkki tomaattimurskaa
sipuli
2rkl tomaattisosetta
suolaa, mustapippuria, valkosipulirouhetta, basilikaa

1pkt mozarellajuustoa
pussi pizzajuustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa n. 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pöydälle, ripota päälle suolaa. Anna itkettyä n. 15min ja kuivaa talouspaperilla.
Ruskista jauheliha ja kuutioitu sipuli. Lisää valutettu tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet. Viipaloi mozarella.
Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja juustoja. Päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 min. Anna vetäytyä.



Energistä alkanutta viikkoa!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukavaa, kun kommentoit! :)