keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Soijarouhe-bolognesevuoka

Soijarouhe on niitä raaka-aineita, joita ei pahemmin ole tullut käytettyä. Liharuokien ystävänä soijarouhe on herättänyt pientä ennakkoluuloa, ja kasvispohjaista ruokaa halutessani olen mieluummin valmistanut sen ihan kasviksista. Mutta nyt on ennakkoluulot kumottu! Hyvänmakuista, edullista (pussista riittää useampaan ruokaan) ja terveellistä! Soijarouheeseen tutustujillekin sopiva ohje tulee tässä, minut ainakin yllätti erittäin positiivisesti.

Soijarouhe-bolognesevuoka
2dl tummaa soijarouhetta
4dl vettä
liemikuutio

vajaa pkt täysjyväspagettia
vettä

purkki tomaattimusrkaa
sipuli
3 pientä porkkanaa
3 valkopilinkynttä
kananmuna
1-2dl maitoa
suolaa, mustapippurirohetta, chilijauhetta, timjamia

Keitä soijarouhetta vedessä liemikuution kanssa 5min, että rouhe imee nestettä. Keitä katkottu spagetti kypsäksi. Raasta porkkana, hinonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita keskenään muna, maito ja mausteet. Yhdistä uunivuokaan kaikki aineet ja sekoita. Kypsennä uunissa kansi päällä 200 asteessa n. tunti. Annan vetäytyä ennen tarjoilua.




Maistuvaa keskiviikkoa!

Laura

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta! Olenkin ihan unohtanut soijarouheen käytön,varsinkin kesällä se on kätevää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelen kokeilemaan! :)Totta, kesällä se onkin näppärä, ei pilaannu samalla tavalla kuin jauheliha.

      Poista

On mukavaa, kun kommentoit! :)