keskiviikko 28. elokuuta 2013

Täytetty (kesä)kurpitsa

Näin sadonkorjuun aikaan on mukavaa valmistaa ruokaa oman (tai jonkun toisen, tässä tapauksessa mummoni) maan herkuista. Sain mummoltani suuren kurpitsan, joka ei kaiketi ole kesäkurpitsa, vaan joku muu lajike. Möhkäleestä riittää ruokaa useammalle kerralle, tässä ensimmäinen resepti.




Täytetty (kesä)kurpitsa
puolikas (kesä)kurpitsa
n. 200g jauhelihaa
4 siivua pekonia
n. 1dl riisi-ohraa
1/2 sipuli
1/2 tlk tomattimurkaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, pizzamaustetta
pkt mozzarellaa

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia. Kaavi siemenet pois. Koverra kurpitsan lihaa pois niin paljon, että reunojen vahvuudeksi jää tasaisesti joka puolelta 1-2cm. Säästä kurpitsan liha.  Aseta kurpitsa uunivuokaan. 
Ruskista paistinpannulla jauheliha, pilkottu pekoni ja kuutioitu sipuli ja mausta. Annostele koverretun kurpitsan pohjalle tasaisesti ensin kerros jauhelihaseosta, sitten hieman kurpitsan lihaa, seuraavaksi riisi-ohra ja lopuksi tomaattimurska. Levitä mozzarellaviipaleita päällimmäiseksi. 
Kypsessä uunissa 200 asteessa n. tunti, jonka jälkeen virran voi katkaista. Anna ruuan muhia uunissa vielä puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.







Makoisaa keskiviikoa!

Laura

2 kommenttia:

On mukavaa, kun kommentoit! :)