Täytetty (kesä)kurpitsa
puolikas (kesä)kurpitsa
n. 200g jauhelihaa
4 siivua pekonia
n. 1dl riisi-ohraa
1/2 sipuli
1/2 tlk tomattimurkaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, pizzamaustetta
pkt mozzarellaa
Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia. Kaavi siemenet pois. Koverra kurpitsan lihaa pois niin paljon, että reunojen vahvuudeksi jää tasaisesti joka puolelta 1-2cm. Säästä kurpitsan liha. Aseta kurpitsa uunivuokaan.
Ruskista paistinpannulla jauheliha, pilkottu pekoni ja kuutioitu sipuli ja mausta. Annostele koverretun kurpitsan pohjalle tasaisesti ensin kerros jauhelihaseosta, sitten hieman kurpitsan lihaa, seuraavaksi riisi-ohra ja lopuksi tomaattimurska. Levitä mozzarellaviipaleita päällimmäiseksi.
Kypsessä uunissa 200 asteessa n. tunti, jonka jälkeen virran voi katkaista. Anna ruuan muhia uunissa vielä puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Makoisaa keskiviikoa!
Laura
Oi miten herkullisen näköistä,kiitos ohjeesta:)
VastaaPoistaKiitos Ritva ja ole hyvä vaan! :)
Poista